2016. december 6., kedd

Szomatodráma játék január 7-én

Ha szeretnél játszani, és a játék segítségével kapcsolatba kerülni testeddel, ha szeretnél találkozni belső világoddal, és ezen keresztül gyógyulni testi és/vagy lelki értelemben, és szívesen veszed, ha elkísérlek ebben a játékban, szeretettel várlak egy délutánra, ahol tapasztalatot szerezhetsz a szomatodrámában a "gyógyító játék" keretében kis (kb. 5 fős) csoportban.
A délután során a vezetésemmel minden jelentkező játszik majd a saját témájával biztonságos környezetben, és részt vesz a többiek játékában. Hogy mi is történik egy ilyen játék során olvashatsz a szomatodrama.hu weboldalon, vagy itt a blogomon is.
Rólam ezen a blogon tudhatsz meg többet, különösen a szomatodráma játékvezetői bemutatkozásomból.
Ez egy első megmerítkezés lehetősége a szomatodrámázásban. További hasonló délutánok várhatóak, illetve aki szeretne elköteleződhet egy csoportfolyamat iránt is a későbbiekben, amely rendszeres találkozásokból, ilyen szomatodrámás alkalmakból áll kis csoportban.
A részvétel díja 10000 forint egy alkalomra.
(Egyénileg, kinek-kinek a körülményei szerint lehetőség van kisebb díj fizetésére, részletfizetésre vagy pro-bono részvételre is. Az anyagi nehézség ne riasszon el!)
Az első ilyen megmerítkezés, tapasztalatszerzés időpontja: január 7-én 14-19 óra között, 
Helyszín: Öv utca 129-131. 14. kerület. 

Ha további kérdésed van, vagy jelentkezni szeretnél keress meg a
meszaros.gyorgy at szomatodrama.hu e-mailcímen.
Az alkalom előtt minden résztvevővel személyesen egyeztetek majd.

Kérdések és válaszok (előzetesen): 

Kell valamilyen betegségemnek, testi tünetemnek lennie, hogy részt vegyek?
Nem. A szomatodráma teljesen alkalmas önismereti kérdésekkel való játékra is. A lényeg, hogy legyen témád, amit hozol, bármilyen jellegű.

Követel tőlem drámás készségeket a szomatodrámázás? 
Nem. A dráma itt nem színjátékot jelent. Semmi ilyesmire nincs szükség.

Hogy tudom magam beleélni más szerepekbe majd? 
Sokunk visszatérő tapasztalata, hogy a szőnyegen, ahogy játszunk, nincs szükség erőlködésre, hogy beleéljük magunk bármibe. A játék folyamata megteremti azt a környezetet, amiben természetes, organikus módon jelenítjük meg együtt a főszereplő belső világát.

Ez olyan mint a pszichodráma?
A pszichodráma is egy önismereti fejlődésben használható dramatikus (tevékenység-, eljátszás-alapú) módszer, de sokban különbözik a szomatodrámától. Ez utóbbi egy egyszerűbb, nem annyira instruált, organikusabban felépülő, és általában rövidebb játék, amely a testünkből indul ki.

Hogy fogok tudni megnyílni ismeretlen emberek előtt? 
Játékvezetőként olyan légkört igyekszek majd teremteni, hogy ne érezzük a másik idegenségét. A játszótéren a gyerekek spontán módon odamennek egymáshoz, és elkezdenek játszani. Ez a gyermeki bizalom és emberi összetartozás érzés, ami némi bemelegedés után a szomatodrámán is érvényesül.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése